kézműves az egész világ

re-cept ami bevált:
Hozzzávalók:
1-40db  bőrös, csontos, lehet oldalas, melles, vagy etlen-atlan.... több tk, őrölt rozmaring, fokhagyma meg kakukkfű, összmarék friss zsálya meg olajok, kezeletlen citrom, sár  és ga és répa, só, bors, krumplik, gombák,  mézek, ilyesmik, attól függően köretként vagy ételként határozzuk e meg.
Elkészítése: Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki zsiradékkal, rendezzük el benne  a hozzávalókat, a tisztítatlan feldaraboltakat, esetleg a csíkokra vágottakat, az előtte több évig páclében áztatottakat. 
Csepegtessük le, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá az amúgy is zúzott fokhagymát, rakjunk mellé rozmaringot, kakukkfüvet, majd öntsük rá vizet, jobb esetben bort.  Tűzdeljük meg vastagra vágott szeletekkel, vagy a szeletekre vágott vastagokkal, dörzsöljük be sóval borssal, mustározzuk és sűrített paradicsomozzuk.  Felforrósított zsiradékkal és mézzel kenegessük, majd fedjük le, fedő nélkül. Közepes hőmérsékleten sütögessük először, majd süthetjük zsírjára az egészet, miközben a páclével is locsolgatjuk, tejszínnel hitegetjük.  A mellé rakott zöldségeket is fűszerezzük amennyire csak fantáziánkból telik, vagy ameddig a kezünk elér. Ha minden megpuhult, a maradék zsiradékon a legszívósabb darabokat is megfonnyasztjuk. Amikor átkevertük az egészet, és minden oldalról szépen megpirultak a darabok, az egészet átpasszírozhatjuk vagy felszeletelhetjük ízlés szerint, de visszatehetjük még a saját levébe apróra vágott petrezselyemmel. Tehetünk mellé még közepesen szar kompótot vagy salátát,  rizzsel,  krumplipürével vagy gombás szósszal is tálalhatjuk de semmiképp se feledkezzünk meg a citromkarikákról. 

A kép csak illusztráció .....
nyomokban finomságokat tartalmaz, de keserűbb mint hinnéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

...zsebemben virágszirmok ...