Maradtunk otthon....


....immár több hete…. hirtelen jött és sok választásunk nem is volt…. az új helyzethez alkalmazkodni kellett, másképp berendezkedni családilag-társadalmilag ámblokk, kicsit másként gondolkodni a megszokott rutin helyett.  
Annyi házikenyeret, kelt-tésztás finomságot, ilyen-olyan barkácsolós „magad-uram” akciót láthattunk a közösségi oldalakon, hogy talán már unjuk is, de közben érezzük a mögöttes tartalmakat is.  Fontos lett megbecsülni ami közel van, elérhető… megoldható helyben, gyorsan egyszerűen minden bonyodalom nélkül. 
A jövőbe tekintés sok-sok bizonytalansága mellett, több idő volt mindenre legszűkebb környezetünkben szemlélődni, figyelni a másikra a körülöttünk lévő dolgokra. Aki kenyeret sütött, tudja milyen a kézzel fogható-szagolható-ízlelhető saját munka és annak gyümölcse. Az érzés megnyugtató, biztonságot adó, rá lehet csodálkozni egy új ízre, egy régi edény szépségére. Nem rohanunk, eljött az az „énidő” amiről sokat olvashattunk már, de sose tudtuk honnan vesszünk hozzá időt, alkalmat….. legyintettünk és jobb híján bakancslistára tettük. Nem tudom elég időt kaptunk e rá, hogy mindez mostantól tudatos is legyen, de legalább belekóstolhattunk, kipróbáltuk.

Ha a  világ őrülete holnap vissza is áll, talán jobban megbecsüljük a nyugalmat a szépséget, másképpen viszonyulunk a körülöttünk nyüzsgő divathoz, az elvárásokhoz is. 
Kézművesként szeretnék ehhez valami aprócskát hozzátenni, a hétköznapok ünnepibbé tételéhez, örömbögréimmel nemcsak egy tárgyat, ivóedényt készíteni.... általuk  kellemes megnyugvást adni, nézni és látnivalót kínálni.....belemerülni egy személyesebb, intimebb pillanatba, lehetőséget a reményre, hogy hinni tudjunk:  irtó picik vagyunk, szinte semmik az Univerzumban, de megélhetünk pillanatokat, mindentől függetlenül....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maradtunk otthon....

....immár több hete…. hirtelen jött és sok választásunk nem is volt…. az új helyzethez alkalmazkodni kellett, másképp berendezkedni csal...